Wij krijgen regelmatig de vraag wat de FTP-toegangsgegevens voor jouw website zijn. Het antwoord is echter dat JouwWeb geen FTP-toegang biedt. Dat komt doordat ons systeem zo is opgezet dat je je hier helemaal geen zorgen over hoeft te maken. We leggen dit even verder uit.

Bestandsbeheer bij JouwWeb

JouwWeb biedt een zeer gebruiksvriendelijk Content Management System (CMS) aan waarmee je heel eenvoudig je website kan bouwen en beheren. Wij zorgen er binnen dit systeem zelf voor dat alle foto's, downloads en video's opgeslagen worden op onze servers in ons eigen bestandsbeheersysteem. Doordat wij dit beheer zelf doen, kunnen we het toevoegen en wijzigen van deze bestanden bijzonder eenvoudig maken. Als je veel foto's tegelijk wil plaatsen, dan raden wij de elementen Album en Diavoorstelling aan.

Kan ik mijn huidige website bij JouwWeb uploaden?

Het uploaden van webpagina's die gemaakt zijn met andere programma's (zoals Frontpage, Wordpress of Dreamweaver) is bij JouwWeb helaas niet mogelijk. Als we dit zouden toestaan, dan zou het onmogelijk zijn om de inhoud (foto's, tekst e.d.) met ons CMS te bewerken.

Bestanden ter download aanbieden?

Het is binnen ons systeem mogelijk om bestanden ter download aan te bieden aan gebruikers. Dit is handig voor het delen van bijvoorbeeld PDF-bestanden, Word-documenten e.d. Wij hebben hiervoor het Bestand-element gecreëerd, maar je kan ook een link naar een bestand toevoegen via een tekstlink of button.

Kan ik PHP-bestanden uploaden?

Uit veiligheidsoverwegingen is dit niet mogelijk. Je kunt met JouwWeb dus geen gebruikmaken van zelfgemaakte of gedownloade PHP-scripts.

Zijn er wel andere mogelijkheden?

Misschien kan je via een externe dienst toch een koppeling met een database maken. Het is namelijk wel mogelijk om HTML-code in te sluiten op je JouwWeb-site via het Embed Code-element. Voor dit soort externe diensten kan JouwWeb vanzelfsprekend geen support bieden.