Wanneer je een eigen domein hebt, kun je ook een eigen mailbox aanmaken. Bij onze Pro-, en Business-pakketten krijg je er standaard een mailbox bij, die je zelf kunt instellen. We leggen je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Stap 1

Klik links bovenin de Editor op het JouwWeb logo.

Stap 2

Je bent nu op de Mijn Sites pagina. Hier klik je op de Mijn abonnement link.

Stap 3

Klik op E-mailadres aanmaken. Op de volgende pagina klik je nogmaals op dezelfde knop.

Stap 4

Als je een eigen e-mailadres wil hebben waarmee je berichten kan versturen en ontvangen, dan kun je het beste kiezen voor een e-mailbox. Vul het gewenste e-mailadres en wachtwoord in. Dan kun je vanaf nu dit e-mailadres beheren via je JouwWeb Webmail.

Wil je dat berichten die verstuurd worden naar info@jouwdomeinnaam.nl doorgestuurd worden naar je privé e-mailadres of een ander e-mailadres? Je kunt dan na het registreren van een mailbox, nog een zogenaamde "E-mailalias" aanmaken. Vanuit dit adres kun je geen berichten versturen, maar alleen ontvangen.

Als je dus kiest voor een e-mailalias, dan heb je hiermee geen toegang tot de JouwWeb Webmail.

Stap 5

Klik op Opslaan.

Daarna kun je gebruikmaken van onze webmail of de mailbox configureren met je eigen e-mailprogramma.

Tip: Bekijk je liever een video? Dat kan! Daarin zie je hoe je een mailbox aan kan maken.