Soms kan het voorkomen dat een pagina die je hebt ingediend de foutmelding "Ingediende URL gemarkeerd als 'Noindex'" krijgt. Dit betekent dat Google vindt dat je pagina niet mag worden geïndexeerd in de zoekresultaten.

Deze 'No index'-tag, is een meta-tag die kan worden toegevoegd aan de HTML-code van een pagina, om te voorkomen dat deze wordt weergegeven in de zoekresultaten. Dit kan echter ook gebeuren als er geen 'No index'-tag in de HTML-code van je pagina staat.

Er zijn nog verschillende andere mogelijke redenen, waarom deze foutmelding wordt weergegeven.

Bij het zien van deze foutmelding, kun je onderstaande stappen volgen om ze op te lossen:

1. Zorg ervoor dat de URL correct is ingevoerd bij het indienen, en dat deze overeenkomt met een bestaande pagina die geen 404 of 5xx foutmelding heeft.

2. Zorg ervoor dat de pagina's van je website geïndexeerd worden door zoekmachines. Je kunt die inschakelen in de pagina-instellingen

3. Zorg ervoor dat de pagina niet met een wachtwoord is beveiligd. Je kunt dit via de Pagina-instellingen uitschakelen.

4. Gebruik de URL-inspectietool om mogelijke fouten op te sporen.

5. Controleer de datum onder "Laatst gelezen" in het Sitemap-rapport in Google Search Console. Ligt de datum meer dan een maand terug, dan is de fout waarschijnlijk verouderd en dus niet meer relevant.

6. Wanneer je al het bovenstaande hebt gecontroleerd, en de pagina's zijn nog niet steeds niet geïndexeerd, dien de pagina dan opnieuw in bij Google voor indexering. Dit kun je doen door te klikken op "Indexering aanvragen" in de URL-inspectietool